Last Forever (part 2)

Här är det alltså massor med farliga spoilers för seriefinalen (och kanske andra avsnitt också?) av How I met your mother. You have been warned. 
 
***

Okej. Idag vaknade jag extra tidigt för att hinna se de allra sista avsnitten av How I met your mother. Alltså, de allra sista NÅNSIN. Last forever. Och det kändes så himla bra! Allt var glatt - eller, nästan allt. Det var lite sorgset att Barney och Robin inte höll ihop, och det var trist att pacingen i sista avsnitten var så himla stressad. Hela säsongen har liksom handlat om en helg, med lite flashbacks åt olika håll. Och sista två avsnitten ska plötsligt berätta allt som händer mellan nu och 2030... 
 
Ändå så kändes det bra och fint. Så himla underbart med Ted och mamman. Så himla härligt att se allt vi velat se. Hans ansiktsuttryck när han såg henne för första gången. Och när han såg henne igen, på tågstationen. Under det gula paraplyet. När de presenterade sig för varandra och man ÄNTLIGEN fick veta vad hon hette. Tracy McConnell. TM. The Mother. Ted Mosby. 
 
Åren flög förbi, mängder av barn föddes. Barney växte upp en aning, på ett sätt som passade som handen i handsken - han fick bli vuxen utan att egentligen förändras. Ted och Tracy gifte sig. Underbart, ett lyckligt slut! 
 
Trodde vi. 
 
Men plötsligt visade det sig att The mother is dead-teorin var fucking sann.?!! Bara sådär, ett par minuter från slutet, när vi hade börjat andas ut, och efter att ha lärt känna Tracy och varit så säkra på att hon var den perfekta kvinnan för Ted. Plötsligt var hon bara borta. 
 
Och vi fick inte ens sörja, för bara sekunder senare satt Teds barn i soffan och småretade honom för att han "had the hots for aunt Robin" OCH SÅ SLUTADE DET MED ATT TED STOD UTANFÖR ROBINS FÖNSTER MED DET BLÅ JÄVLA HORNET IGEN????????!!!!!! 
 
Alltså. Jag fattar varför de gjorde så. Jag fattar varför de dödade mamman och såg till att Ted gick tillbaka till Robin. Jag fattar. Det är sånt som händer i livet. Ibland. Men varför skulle det hända Ted? Hur kunde skaparna göra det mot honom? Hatar de honom? Hur kunde de göra så mot oss? 
 
Dumt jävla skitslut. 
Dagbok, TV | How I met your mother | |
Upp