Doctor Who: Kill the Moon & Mummy on the Orient Express

Glömde skriva något om förra veckans avsnitt. Kanske för att det var en ganska korkad story. Gillade Claras utbrott i slutet, och Doktorns replik "The moon's an egg" pga världens bästa min. 
 
Men trots att Clara skällde ut Doktorn i slutet av KtM och valde att sluta resa med honom, så var hon med i nyaste Mummy on the Orient Express. Och... det var riktigt bra! Tre härliga call backs: Doktorn erbjöd en medpassagerare Jelly Babies (fjärde Doktorns favoritgodis), han frågade mumien "Are you my mummy?" (vilket nog var mitt favoritögonblick i hela avsnittet, från The Empty Child/The Doctor Dances) och han nämnde att Gus hade försökt locka honom till tåget flera gånger innan - och till och med ringt TARDIS-telefonen en gång (The Big Bang). 
 
Jag tyckte det var lustigt att Doktorn hakade upp sig så på Claras sorgsna leende, när 11 var expert på att just le sorgset. Har han glömt det?
 
Det var lite förvånande att vi inte fick se Missy den här gången, med tanke på hur många som dog. Men samtidigt skönt att den här säsongens överhängande mysterium inte gång på gång bankas in i skallen på oss, utan bara visas i små glimtar då och då. 
Dagbok, Doctor Who, TV | Christopher Eccleston, Clara Oswald, David Tennant, Doctor Who, Jenna Coleman, Kill the Moon, Matt Smith, Mummy on the Orient Express, Peter Capaldi, Tom Baker | |
Upp