Outlander

Jag fick tips om Outlander flera gånger men var helt säker på att det inte var något för mig - enbart baserat på preview-bilden på Netflix. Den kändes bara inte rätt. Tills plötsligt en dag i slutet av december när jag fick ett infall och tryckte igång första avsnittet. :)
 
Först tyckte jag det var lite fånigt och förutsägbart. Jaha, hon hamnade i en knasig situation och blev tvingad att ta hand om en stor, stark man som skadat sig. Då kommer hon såklart bli kär i honom trots att hon har en man hemma som väntar och oroar sig. Så förutsägbart! Men... Där fanns så mycket mer. Så många färgstarka karaktärer! De skotska högländerna. Tidsresor! (Jättemycket våld och sex.)
 
Men i grund och botten är det framförallt ändå en otroligt stark kärlekshistoria. 
 
Man möter Claire, en engelsk sjuksköterska som nyligen kommit hem efter andra världskriget, och hennes man Frank. För att hitta tillbaka till varandra åker de på en andra smekmånad i Skottland. De har skilda intressen och medan Frank nördar ned sig i historiska dokument beger sig Claire på utflykter på sitt håll. På en av de här utflykterna händer något och hon finner sig plötsligt i en situation som är ... fel. Hon blir mer eller mindre överfallen och kidnappad av de första personerna hon stöter på, och trots att hon inte riktigt förstår vad som hänt så finner hon sig snabbt i situationen och inser att hon inte kan göra så mycket annat än att lyda och följa med. I gruppen finns en skadad man, och som sjuksköterska kan hon inte göra annat än att hjälpa honom. 
 
Så småningom visar det sig att hon färdats ungefär 200 år bakåt i tiden ... och sen tänker jag inte säga så mycket mer om handlingen. Det har kommit ut fem säsonger, de håller på att spela in den sjätte och har nyligen bekräftat att det blir en sjunde också. Finns på typ alla streamingplattformar! 
 
Serien är baserad på en bokserie av Diana Gabaldon - och verkar vara något så ovanligt som en serie där bokläsarna faktiskt är nöjda med adaptionen! Jag har läst första boken (som får tummen upp) och jobbar nu på den andra.
 
Rekommenderas starkt!
(om man inte har svårt för våld, blod, sex, våldtäkt och sånt)
 
Den ultimata TV-listan (2.0) finns här.
 
Den ultimata TV-listan, Outlander, TV | Outlander | |
Upp