Science Fiction och hamstrar

Idag ringde klockan tidigare än den egentligen hade behövt, för jag ville hinna med en lyxfrukost innan jag startade dagen. :) Amerikanska pannkakor med nutella, fruktsmoothie, och ett solöga plockade jag fram på köksbordet. Efter hälften av pannkakorna fick jag ont i magen, men jag tryckte i mig resten ändå. Struntade i bullen dock. Mådde lite illa. Som tur var så gick det över ganska snabbt, och jag hann göra mig klar i riktigt god tid för en gångs skull. 
 
Fick sällskap av Loke och Isak till SciFiWorld på Svenska Mässan i Göteborg. Vi gick ett varv och försökte titta på ALLT, men det var inte så lätt. Vi höll i svärd-replikor från The Hobbit, Loke poserade med diverse cosplayare, jag stod och pillade på nästan varenda Doctor Who-pryl jag hittade... Jag köpte dock inte en enda, även om jag var väldigt frestad. Nöjde mig med en temugg med en värmekänslig Bat-signal på.
 
Den såg ut såhär, tror jag.
 
 
Orkar inte fota den, så google får duga. 
 
Ett av de största dragplåstren till årets mässa var Jason Momoa, men på grund av en schemaändring blev han kvar på en filminspelning i Detroit, om jag inte minns fel, och fick avboka för ett par veckor sedan. Väldigt synd! Resten av gästerna var ganska okända kändisar. Vi pratade litegrann med Paul Blake och han skojade om att man får passa sig så han inte skjuter på en under bordet. Han verkade genuint nöjd och glad med att sitta där, men på något sätt känns det ändå lite småsorgligt att åka omkring på mässor och referera till en scen i en nästan 40 år gammal film, som faktiskt är hans enda claim to fame. Äh, vad vet jag. Det kanske är jätteroligt. 
 
Vi lämnade mässan för att luncha på donken, där vi stod i århundradets långsammaste kö (knappt tio personer framför oss, men vi köade i en halvtimme), och var sedan tvungna att skynda oss tillbaka för att inte missa cosplaytävlingen. Vi hann precis i tid, och virrade runt en stund innan vi hittade den helt tomma scenen ... och förstod att vi hade sett fel på schemat. Tävlingen skulle vara imorgon, inte idag. Suck... 
 
Ganska snart efter det gav vi oss in till nordstan, där jag köpte presenter till Nova och hennes nya hamster (som bodde hos mig från torsdag till fredag kväll för att inte Nova skulle se henne). Jag och Loke köpte nya solbrillor, och så åkte vi till Kungsbacka. Virrade runt på Kungsmässan en stund efter fler presenter, och åkte sedan direkt till kalaset. 
 
Korv med bröd, solig altan, skattjakt, glass och kladdkaka... Underbar vårkväll! Nu trycker jag i mig godis "för det är ju lördag!" och försöker förtränga mitt illamående. Så himla fånigt. Jag vet att jag inte mår bra av socker, men ändå ska jag ha i mig så mycket som möjligt. 
 
Kanske ska kolla lite Community nu, tror jag. Passar mitt humör alldeles precis. 
#Blogg100, Dagbok, Doctor Who | Batman, Community, Doctor Who, Game of Thrones, Jason Momoa, Paul Blake, SciFiWorld, Star Wars, The Hobbit | |
Upp