Förresten..

så är det här dag 67 i #blogg100. Två tredjedelar. 
#Blogg100, Dagbok | #Blogg100 | | Kommentera |

Vad ska jag göra med mitt liv?

I natt vaknade jag av ett gäng jättekraftiga smällar. Inga fjantiga småsmällare, utan starkare grejer. Läskigt. Somnade om igen ganska snabbt dock. Idag hörde jag att polisen hade varit i närheten strax efteråt, så förhoppningsvis fick de tag i puckona som smällde. 
 
Gick upp ganska sent idag. Gjorde ett par mackor, startade datorn, och började översätta gårdagens avsnitt av Doctor Who. Gick ganska snabbt och lätt idag, men när jag tittade på avsnittet tillsammans med kusin och hans föräldrar hittade jag tre fel jag hade gjort. Det är nog bäst jag fixar dem nu kanske, innan jag glömmer av vad de var... 
 
Vi såg även på En helkväll med Jonas Gardell. Jonas är alltid fantastisk. Verkligen. Men det var lite för mycket sång- och musiknummer tycker jag. Han trollbinder bäst när han står rätt upp och ner och pratar. 
 
Och så drack vi lite vin och åt mycket mat. Som vanligt.
 
---
 
Ibland får jag lite ångest och svindel och prestationsångest när folk försöker övertala mig att börja plugga. Oftast är det mitt gamla vanliga kassa självförtroende som säger "Nej, nej, nej. Det är ingen idé att du försöker för du kan ju ingenting ändå. Du har ju ett jobb nu, om du börjar plugga och lämnar ditt jobb kommer du aldrig få ett nytt." Och ibland är det bara total vilsenhet, för jag vet verkligen inte vad jag vill göra. 
 
Filmvetenskap var dagens förslag. Visst, det låter ju bra. Men... vad innebär det? Ska jag bara läsa om film? Vad ger det? Eller ska jag satsa på nåt mer praktiskt, och faktiskt utbilda mig för att jobba med att göra film? Och vilken djungel det skulle vara, att ta reda på vilken inriktning jag skulle söka mig till då. 
 
Alltså... Jag vet att de säger att pengar inte kan köpa lycka, men hade jag haft några miljoner kunde jag ju liksom testa lite olika utbildningar riskfritt. Ja ja. Jag ska i alla fall göra högskoleprovet på lördag. Och hoppas att jag inte gör sämre ifrån mig än sist. 
Dagbok, Doctor Who, Film, Funderingar, TV | #Blogg100, Doctor Who, Högskoleprovet, Jonas Gardell | | En kommentar |

Snogbox

Startade dagen med att sova alldeles för länge och nästan inte hinna tvätta allt jag behövde. Blev klar ganska precis innan nästa person skulle börja. Lyckades även glömma av att sätta igång fläkten i torkrummet, så jag fick ändå hänga upp allt när jag kom hem. 
 
Och sen hade jag tänkt åka till systemet i god tid innan kvällens påskkalas, men insåg att det blev lite tight med tid så jag ringde mamma och bad henne ta en sväng dit istället. Hon hann inte heller, men hittade en låda vin i kylen så det löste sig ändå. 
 
Satte mig ner en liten stund och skulle bara kolla Facebook en snabbis, och då läste jag att David Tennant och Billie Piper kommer tillbaka till Doctor Who i november när serien firar 50 år med ett specialavsnitt! Så härligt! Ryktena har funnits hur länge som helst, men igår gjorde BBC det officiellt. 
 
Kalaset var bra. Vi startade med vin på altanen (så himla gött att sitta ute i solen utan jacka!), fortsatte med månadens åtta Trisslotter som inte gav mer än 150 kronor (så vi får vänta ett litet tag med att boka NY-resan...), och sen åt vi massor av mat. Som vanligt. Och massor av efterrätt och godis, som vanligt. Det blev dock ingen promenad till påskbrasan, för den tändes aldrig. Troligtvis för att det var för torrt. Ingen sörjde. Vi spelade Icomania istället. Och när hälften hade åkt hem spelade vi Master of Music i typ tjugo minuter innan vi tröttnade, och då gick jag och mamma hem också. 
 
Skönt att komma hem före tio. Speciellt som det fanns ett alldeles färskt Doctor Who för mig att leta upp. Och det var ett bra avsnitt! Jag gillade det. Jag gillar Clara jättemycket redan. Känns bra inför de kommande... sju(?) veckorna. :)
 
 
Dagbok, Doctor Who, Mat, Resa, TV | #Blogg100, Billie Piper, David Tennant, Doctor Who, Icomania, Påsk, Triss | | Kommentera |
Upp