I KNOW WHO KILLED DANNY LATIMER. But I won't ever tell you.

Onsdag och torsdag förra veckan fick min blogg plötsligt fler besökare än annars (vilket inte säger speciellt mycket, med tanke på att jag sällan har mer än 4-5 läsare). Varför? TV4 visade Broadchurch, och många nyfikna försökte fuska sig fram till svaret på mordgåtan genom att googla - och hittade hit. Himla tur att jag faktiskt aldrig skrev ut vem som gjorde det och varför. :)
 
(Fast det är faktiskt helt möjligt att googla sig fram till svaret. Det är inte ens svårt. Men det är inte värt det. Så gör det inte.)
 
Sen sist har jag sett massor på Breaking Bad. Hann faktiskt med en hel rewatch innan säsong 5b började. Det behövdes. Och alltså... det är ju en så sjukt bra serie. Vi har fått tre nya avsnitt nu, och efter att jag sett dem har jag suttit kvar i soffan och varit helt tagen. Allt är så snyggt. Allt är så spännande. Alla karaktärer känns så... möjliga. Så trovärdiga. 
 
Råkade även sätta igång LOST igen, för... jag vet inte ens vilken gång i ordningen. Säsong ett måste jag ha sett åtmonstone fem gånger innan. Och det är fortfarande lika bra som första gången jag såg det... Underbart. Såg just avsnittet "Do no harm" och temat Life and Death, som spelades i bakgrunden, har aldrig varit mer relevant. Så här sitter jag med gåshud, liksom. 
 
Nu tar jag en liten paus från ön, och beger mig till The Rings of Akhaten istället, och låter världens bäste Doctor ge mig rysningar. :)
 
Dagbok, Doctor Who, TV | Arthur Darvill, Breaking Bad, Broadchurch, David Tennant, Doctor Who, LOST, Matt Smith | | En kommentar |

I'm so excited

Nu har det gått ett par dagar sedan vi fick reda på vem den nye Doktorn är. Jag har tänkt massor, googlat, läst, tittat på bilder, och tänkt ännu mer. Och jag tror att det blir jättebra. Jag tror att han blir jättebra.
 
Känner ungefär samma som när vi fick reda på att Jenna/Clara skulle ta över efter Karen/Amy och Arthur/Rory - sorgsen men supernyfiken. Jag vill se den nye Doktorn NU! Men jag vet ju att det dröjer till efter jul innan vi får se honom första gången, och då är det antagligen bara en kortkort scen på slutet som vanligt. Om de inte har smugit in honom i 50-årsavsnittet i November då. De har ju faktiskt sagt att det inte ska fokusera på de 50 år som gått, utan på framtiden. Och jag vet hur lurig Moffat är... 
Dagbok, Doctor Who, TV | Arthur Darvill, Doctor Who, Jenna Louise Coleman, Karen Gillan, Peter Capaldi, Steven Moffat | | Kommentera |

Den nya Doktorn.

Ja. Jag har varit lite nervig hela helgen och längtat efter stunden då den nya Doktorn skulle avslöjas. Har läst mängder av olika namn i diverse ryktestrådar, mestadels på Reddit. Det namn som poppade upp flest gånger var onekligen Peter Capaldi. Han har varit med i Doctor Who en gång innan, i säsong fyra. The fires of Pompeii, samma avsnitt som Karen Gillan var med i innan hon blev Amy. Jag gillade aldrig hans karaktär, och när han senare dök upp i Torchwood: Children of Earth fick jag ännu mer avsmak för honom eftersom hans karaktär gjorde en hel del vidriga (och svåra) val. 
 
Ganska nyss började jag se serien Skins, där han återigen hade en ganska otrevlig roll som Sids pappa. Mot slutet av deras arc blev hans karaktär mycket mjukare och mer mänsklig, vilket gjorde att jag faktiskt tinade upp lite. Så hemsk var han kanske inte, ändå. 
 
Och jag är så fantastiskt glad att jag faktiskt såg Skins nu, för Capaldi-ryktena var sanna. Det är han som blir den tolfte Doktorn. Trots att jag fortfarande främst ser honom som Frobisher från Torchwood (och blir lite kall bara jag tänker på hans sista scen där) så har Sids pappa gett honom lite pluspoäng i min bok. Han är inte bara den hemske mannen med pistolen längre - han är också den stökige skottske pappan som saknar sin fru. 
 
Det kanske blir svårt att acceptera honom som Doktorn till att börja med, men å andra sidan avskydde jag även Eccleston innan jag började se på Doctor Who, och bara några minuter in i avsnittet Rose så hade han totalt vunnit mitt hjärta. Jag hoppas att 12 lyckas med det lika bra som 9, 10, och 11 gjorde. 
 
För nu är det snart dags att ta farväl av den här fantastiske gummimannen
 
 
och säga välkommen till någon ny.
 
 
 
 
 
P.S.
 
När jag googlade fram de där bilderna upptäckte jag följande:
 
Aftonbladet och Expressen har båda skrivit om detta - Doctor Who i svensk media liksom?! 
 
Capaldis kanske mest kända roll (som jag inte vet något om, bortsett från att han verkar svära mycket) är Malcolm Tucker i The thick of it, där han spelar mot Chris Addison som också är en otrevlig pappa i Skins. Cirkeln är sluten. 
 
D.S.
Dagbok, Doctor Who, TV | Christopher Eccleston, Doctor Who, Karen Gillan, Matt Smith, Peter Capaldi, Skins, The Thick of it, Torchwood | | En kommentar |
Upp