Doctor Who: Listen (och annat)

Det här skulle jag ha skrivit i söndags, men det var lite mycket då... Detta avsnitt var riktigt, riktigt bra. Och läskigt! Det höll Moffat-innan-han-var-headwriter-standard. Kul att få se varför War Doctor valde att ta med The Moment till just den där ladan i The Day of The Doctor. Jag gillar att Danny Pink är lite komplicerad och har mycket i bagaget. Rory var visserligen en av mina favoriter, men bortsett från hans osäkerhet fanns det inte supermycket bakom karaktären. Och Mickey var (åtminstone i början) mest med som någon slags comic relief, som inte ens hade behövts eftersom serien är rolig nog själv. Tummen upp för Mr Pink, alltså. Och för Clara. Och för Doktorn. Men det sticker fortfarande till lite i hjärtat i en tusendels sekund när jag inför varje nytt avsnitt inser att Matt inte är med längre. 
 
Previewen för nästa avsnitt såg lovande ut. Äventyr är alltid roligt! :)
 
---
 
Ska jag prata om valet? Näe, jag vet inte om jag orkar det. Det gick väl ungefär som väntat, även om det var jobbigt att SD ökade så mycket som de gjorde. Sa någon omval, förresten...?
 
Annars? Jag "uppdaterar" programvaran i min telefon. Ca 23 minuter återstår blev ganska snabbt Cirka 1 timme återstår så jag lär få vänta ett tag till. Men jag längtar! iOS8 ser superbra ut, speciellt Hälsa-appen. 
 
Frågan om vilken ny iPhone jag ska byta upp mig till återstår. En del av mig vill förbeställa telefonen så fort det är möjligt, men en lite större del är osäker på om den stora är för stor eller inte, så jag väntar ett par veckor tills jag kan hålla i båda två och känna efter vilken som passar mig bäst. 
 
Har pluggat matte med Carro halva dagen idag, och blev färdig lagom till Vem vet mest. Nu ser jag på Idol, såklart. Och är besviken på att inte Rolf gick vidare igår. Håller tummarna för att han blir juryns wildcard! 
Dagbok, Doctor Who, TV | Arthur Darvill, Clara Oswald, Danny Pink, Doctor Who, Idol, Jenna Coleman, Matt Smith, Mickey Smith, Noel Clarke, Peter Capaldi, Rory Williams, Samuel Anderson, Steven Moffat | | Kommentera |

Doctor Who: Robots of Sherwood

Spoilers
 
Tredje avsnittet för säsongen. Hade jag inte vetat om det innan, så hade jag nog gissat när jag hörde dialogen att Mark Gatiss har skrivit det. (Gatiss gjorde förresten nyss en AMA på reddit, kan vara läsvärd om man gillar Who och Sherlock eller bara Gatiss i allmänhet.)
 
Hur som helst. Avsnittet. Doktorn låter Clara välja destination och protesterar när hon vill besöka Robin Hood i Sherwoodskogen. För Robin Hood är ju bara ett påhitt. Hon får ändå som hon vill, och den förste de möts av när de landat är förstås just Robin Hood. Själva storyn är en twist på sagan/legenden om Robin som vi redan sett/läst/hört i många olika former. Här är det robotar som står för twisten. Inget supernytänkande alltså, och för det mesta var det ganska lätt att lista ut vad som skulle hända. Men jag gillade det! Det kändes som ett mellanting mellan Classic och New Who. Med en lätt referens/återkoppling till Fires of Pompeii, avsnittet där Capaldi var med men inte som Doktorn. 
 
Jag ogillade två saker. Doktorn sprängde (!) en piltavla med sin sonic. Hur? Piltavlan är väl typ... trä, tyg, och färg? Det kändes löjligt. Och sedan var det guldpilen på slutet. Som på något sätt hjälpte ett skepp att lyfta bara genom att vara där. 
 
Ganska mycket död och mörker för ett Who-avsnitt, men förstås mycket humor också. Capaldi börjar kännas riktigt bra som Doktorn. Fast jag saknar ju förstås Matt ändå, och hans fåniga lugg. 
 
Det här blev inte så sammanhängande. 
 
Nu tittar jag på han den andra doktorn istället. Han House, ni vet. 
Dagbok, Doctor Who, TV | Doctor Who, House MD, Jenna Coleman, Mark Gatiss, Matt Smith, Peter Capaldi, Reddit, Robin Hood, Robots of Sherwood | | Kommentera |
Upp